Afdrukken

LF5 4386 190 pxDe eerste ronde van de competitie is afgelopen zaterdag onder een stralende hemel afgewerkt. Voor UDO stond de uitwedstrijd tegen Hazerwoudse Boys en voor v.v. Oegstgeest de thuiswedstrijd tegen VVSB op het programma. Deze ronde kende alleen winnaars en verliezers, geen enkele wedstrijd eindigde dus in een puntendeling.

foto's: lichtenbeldfoto.nl

 

UDO leek al snel op achterstand te komen. Gelukkig kon de goed oplettende assistent-scheidsrechter van UDO, Jack van der Poel, de scheidsrechter, E. Kooi, overtuigen van het feit dat de doelpuntenmaker voordeel had omdat hij terugkwam uit een buitenspelpositie. Verder kenmerkte de wedstrijd zich vooral in wisselvallig voetbal. Duidelijk was dat iedereen in dit prille seizoen nog op elkaar moet inspelen.

LF5 4330

LF5 4334
Tot driekwart van de eerste helft zou de score blanco blijven. Hazerswoudse Boys doorbrak dit door de 1-0 op het scorebord te zetten. Hierbij ging de verdediging van UDO zeker niet vrijuit. Gelukkig kwam UDO aanvallend beter uit de verf, en wist al na enkele minuten de stand op gelijke hoogte te brengen. Via een voorzet van rechts kopte Wouter de Bruijn de bal keurig achter de keeper van Hazerwoudse Boys.
Vlak voor rust kwam UDO opnieuw op achterstand: 2-1.

LF5 4345

LF5 4379
In de tweede helft kreeg UDO nog verschillende kansen, maar helaas werden deze niet verzilverd. Zo schoot Joost den Hollander de bal nog goed in, maar deze werd door de lat gekeerd. Ook andere kansen volgden nog maar zonder resultaat.
Tot overmaat van ramp zette de tegenstander ook de drie nog op het scorebord: 3-1. De aansluiting kon UDO nu wel vergeten. Trainer Nikivor van Rijn wisselde in de tweede helft nog de volgende spelers: Timo Lichtenbeld voor Tom Uittenbogaard, Jailson Jill de Barros voor Marnix Franken en Elroy van der Hooft voor Rutger Hoogkamer.

LF5 4386

LF5 4404
Verdedigend heeft de technische staf nog wel een klusje te klaren. Nu krijgt de tegenstander nog teveel ruimte en zijn er soms achterin misverstanden die tot de nodige risico's leiden.
Op de voetbal.nl app was UDO-er Pascal Franken gebombardeerd tot de Man of the Match.

Overige uitslagen:
Haagse Hout - Meerburg 1-2, Alphia - GOL Sport 16-0, SEV - KSD Marine 4-0, Oegstgeest - VVSB 4-1, Football Factory - Wassenaar s.v. 4-1, Hazerwoudse Boys - UDO 3-1, Roodenburg - WVC 5-4.

Meer foto's en bestellen via deze link.