UDOJO15 2 kampioen2

Helemaal aan het begin van dit seizoen, na de selectieprocedure, bleek dat de JO15-2 bestond uit veel spelers die nog niet eerder met elkaar hadden samengespeeld. Het seizoen ervoor speelden de geselecteerde spelers en speelsters namelijk in maar liefst 7 verschillende teams! Hierdoor begon het seizoen duidelijk wat onwennig voor iedereen en waren er nog geen vastigheden qua speelstijl te herkennen tijdens de wedstrijden. Daarnaast waren enkele spelers, die afgevallen waren in de JO15-1 selectie, nog duidelijk hun teleurstelling aan het verwerken. Allemaal zeker niet erg, maar juist voor de trainers een enorme uitdaging om hier gaandeweg een hecht en ingespeeld team van te maken.

UDOJO15 1 kampioen

Na de promotie van afgelopen maandag is de JO15-1 afgelopen zaterdag zonder te spelen kampioen geworden van de 1e klasse promotie. Terwijl de ploeg op internationaal toernooi was in Frankrijk speelde Foreholte tegen Spartaan '20. Indien Foreholte deze wedstrijd punten zou verspelen zou UDO kampioen zijn. De wedstrijd eindigde in 2-2 en daarmee is het kampioenschap een voldongen feit. Klasse boys! Overigens werd ook het toernooi in Frankrijk winnend afgesloten en pakte de JO15-1 met de Trophée du Rhin, na het kampioenschap in de najaars- en voorjaarscompetitie, de derde prijs van het seizoen.

Aanstaande zaterdag speelt UDO JO15-1 haar laatste officiële wedstrijd en is het van zins het seizoen met een overwinning af te sluiten. Hierna volgt nog het toernooi bij v.v. Oegstgeest en wordt een prachtig seizoen vervolgens afgesloten met een team-BBQ.

Het was een prachtig seizoen en een genot om dit hechte team wekelijks aan het werk te zien!

JO15 1Met een groep met grotendeels 1e-jaars spelers werd de JO15-1 vorig seizoen kampioen in de tweede klasse. Gezien het feit dat de groep grotendeels bij elkaar zou blijven en aangevuld met jongens die zich in een lager elftal goed hadden ontwikkeld, werd bij de KNVB aangevraagd om eerste klasse te gaan spelen. De KNVB keurde dit goed en vol goede moed begonnen we het seizoen. De bekerronde verliep wisselend; zowel het veldspel als de resultaten gaven nog geen goede weergave van wat we konden verwachten. Een fantastische wedstrijd tegen Forum Sport, dat zoals het er nu naar uitziet kampioen gaat worden in de Hoofdklasse, ging verloren. Een degelijke overwinning werd behaald op Quick en een terechte nederlaag tegen Wilhelmus completeerde de bekerronde. Afijn, de beker is leuk, maar het draait ten slotte allemaal om de competitie.

C1 1Nadat UDO C1 afgelopen zaterdag een zwaarbevochten overwinning boekte op de leeftijdsgenoten van Lugdunum (1-2 winst, red.) mochten zij op tweede paasdag weer aan de bak. Ditmaal stond het paastoernooi bij SV Gouda op het programma. Omstreeks 09.45 druppelde de spelers binnen. Hoewel het weer niet uitnodigde om eens lekker te gaan voetballen bleken alle spelers er zin in te hebben en werden er kreten uitgegooid als: ‘’we gaan die beker effe ophalen’’. Nadat Jelle zijn enkel ingetaped was, was iedereen klaar om te gaan. Op naar Gouda!

20150404 C1 Bootcamp162 190 px20150404 C1 Bootcamp249 190 px

Omdat de C1 het hele paasweekend vrij was, werd er een gezellige maar zeker ook sportieve dag georganiseerd! Om half 12 werden de jongens verwacht in de Leidsche hout door Wilbert en Jordi van Witteman sport. En niet alleen de jongens, ook liefst 11 ouders van de C1, elke wedstrijd aanwezig om onze toppers aan te moedigen, waren van de partij.

foto's: lichtenbeldfoto.nl

Om 9.45 uur verzamelden we bij UDO. De spelers hadden zin in de topper tegen de koploper VVSB, want bij winst konden we stijgen naar de 2e plaats.

Omdat het de week van de scheidsrechters was, begeleidde topscheidsrechter Kevin Blom, de talentvolle scheidsrechter van VVSB tijdens onze wedstrijd. Voorafgaand aan de wedstrijd gaf Kevin onze aanvoerder Milan een schitterende aanvoerdersband met de tekst ‘ Respect’. https://www.facebook.com/pages/Week-van-de-Scheidsrechter/257976340891449

Kevin complimenteerde ons na de wedstrijd nog met de wijze waarop de jongens met elkaar omgaan in en buiten het veld. Hij vond het een voorbeeld voor vele clubs en zei dat hij het daarom zo leuk vond om binnenkort bij UDO langs te komen (DONDERDAG 16 okt).
Na forse buien ’s ochtends, brak zaterdagochtend de zon door om niet meer te verdwijnen.
Een ideale dag voor een strandtraining bij Katwijk met de C-selectie, na de eerste trainingen eerder deze week.
Om 11 uur vertrokken we op de fiets met 22 spelers. Na een duurloop van circa een half uurtje door de duinen, werd een steile strandopgang gebruikt voor een wedstrijdje explosiviteit gevolgd door een lange sprint richting het startpunt.
Hierna werden de meegebrachte broodjes genuttigd en werd afgesloten met een pittig potje voetbal.
Een heerlijke dag om het trainingsseizoen af te trappen!

Onderlinge wedstrijden nieuwe C jeugd. 

Om kennis te maken met de nieuwe trainers, willen we graag alle huidige eerstejaars C-spelers (geboren in 2000) en nu tweede-jaars D-spelers (geboren in 2001) uitnodigen op vrijdag 6 juni en woensdag 11 juni om 17:30 uur (omgekleed op het veld aanwezig).

We zullen dan onderlinge wedstrijden spelen (tot uiterlijk 19:30 uur).

UDO C3 moet toch buigen voor heethoofden SJC
Afgelopen zaterdag een hele late wedstrijd voor de C3. Om half drie stond de aftrap in Noordwijk gepland. Na wat omzwervingen door de regio, via de N444 naar SJC lukte niet zo makkelijk en ook vlak naast de BEUK garage meteen linksaf naar SJC lukte niet meer, een hele woonwijk staat tegenwoordig in de weg!
Bijna winst voor de C3 op Blauw Zwart
Na zo’n verregende zaterdag vorige week gaan we het deze week wéér proberen, de vooruitzichten zijn niet best, er wordt volop regen voorspeld, maar we gaan er maar vanuit dat we eindelijk weer eens kunnen spelen en de nieuwe corner kunnen toepassen….
Zo begon ik vorige week, nou, we hebben het geweten, wij mochten op het kunstgras,  een voorrecht, het eerste veld was afgelast.