Afdrukken

UDOJO15 2 kampioen2

Helemaal aan het begin van dit seizoen, na de selectieprocedure, bleek dat de JO15-2 bestond uit veel spelers die nog niet eerder met elkaar hadden samengespeeld. Het seizoen ervoor speelden de geselecteerde spelers en speelsters namelijk in maar liefst 7 verschillende teams! Hierdoor begon het seizoen duidelijk wat onwennig voor iedereen en waren er nog geen vastigheden qua speelstijl te herkennen tijdens de wedstrijden. Daarnaast waren enkele spelers, die afgevallen waren in de JO15-1 selectie, nog duidelijk hun teleurstelling aan het verwerken. Allemaal zeker niet erg, maar juist voor de trainers een enorme uitdaging om hier gaandeweg een hecht en ingespeeld team van te maken.

 

Eenmaal begonnen aan het seizoen werd eerst de verdedigende organisatie getraind aangezien er in een oefenwedstrijd tegen Kagia JO15-1 met 5-1 verloren werd. Gedurende een groot aantal weken werd het team steeds beter in het voorkomen van doelpunten. Doordat de JO15-1 met veel blessures kampte aan het begin van dit seizoen, werden Rens van Delft en Mels Voorbij van de JO15-2 definitief overgeheveld naar de JO15-1. Natuurlijk een mooie beloning voor deze spelers en goed voor het clubbelang, echter ontstond er voor de JO15-2 weer een nieuwe uitdaging om op korte termijn goede vervangers te vinden. Florian de Rapper kwam over uit de JO15-3 en Tayfun Lantrok kwam toevallig als geroepen, op precies het juiste moment via tussentijdse overschrijving over van Valken '68 JO15-1. Beiden wisten zich vrijwel probleemloos aan te passen en vonden daardoor al snel hun plek binnen het team. Uiteindelijk werd de najaarscompetitie afgesloten met een 7e plek van de 11. 7 gespeeld, 7 punten. Hierbij moet wel vermeld worden dat er sprake was van 6 punten aftrek aangezien twee tegenstanders, waar tegen gewonnen werd, door de KNVB uit de competitie waren gehaald.

Na de winterstop werd de progressie van het team steeds beter zichtbaar. Waar voor de winterstop de tegenstander meestal opgevangen werd op de eigen helft/ kop cirkel, werd er nu steeds vaker (en met succes) hoog druk gezet op de helft van de tegenstander. Bij balverovering was de afstand naar het vijandelijke doel daardoor vaak niet al te groot meer, waardoor er automatisch ook meer kansen werden gecreëerd. Ook het positiespel wat veelvuldig op de training geoefend werd, kwam er tijdens de wedstrijden steeds beter uit. Dit, in combinatie met de enorme werklust en inzet binnen het team, resulteerde erin dat elke wedstrijd na de winterstop gewonnen werd, in de voorjaarscompetitie werd er alleen thuis van Blauw-Zwart verloren vanwege een echte offday die er soms wel eens tussenzit in een seizoen. Ook na de knappe 3-2 overwinning thuis tegen concurrent Docos, ontstond het besef bij iedereen dat een kampioenschap er wel eens in zou kunnen zitten want de koppositie was inmiddels behaald. Nog 3 wedstrijden te gaan...

De volgende wedstrijd op het programma was HVV uit dat precies viel in het weekend van het mieniekamp. Anna, Loïs, Sophia en ook trainer Tim waren sinds de donderdag ervoor enthousiast als begeleiding betrokken bij het mieniekamp, wat natuurlijk het nodige slaaptekort met zich meebracht. Ondanks deze vermoeidheid onder de felle zon, werd de wedstrijd na een onverwachte 1-0 achterstand, uiteindelijk toch nog terecht met 1-2 gewonnen.

Het weekend erop stond er tijdens pinksterweekend van 18-21mei een internationaal toernooi gepland samen met de JO15-1 in La Wantzenau, vlakbij Straatsburg in Frankrijk. Dit werd uiteindelijk een geweldig weekend

voor zowel alle spelers als de begeleiding. De JO15-1 wist het toernooi knap te winnen en de JO15-2 werd uiteindelijk knap 4e van de 12. Daarnaast was de onderlinge sfeer en het gevoel van saamhorigheid werkelijk uniek te noemen. De samenwerking met de JO15-1 was dit seizoen überhaupt al erg goed, indien nodig werden spelers probleemloos aan elkaar uitgeleend en was er altijd sprake van een wederzijdse gunfactor. Tijdens het toernooi werd de JO15-1 zonder zelf te spelen, officieel kampioen in de eerste klasse aangezien de concurrentie had verloren. Nu ook een taak voor de JO15-2 om in de voetsporen van de JO15-1 te treden door kampioen te worden, hoe mooi zou dat zijn?

Dinsdag na het internationale toernooi, verloor grote concurrent Graaf Willem 2 VAC verrassend met 2-8 uit bij Meerburg. Goed nieuws want met 2 punten voorsprong in de competitie, kon aanstaande donderdagavond thuis tegen Forum Sport het kampioenschap binnengehaald worden. Na een wervelende start die donderdag, met bij vlagen erg goed voetbal, stond er dan ook snel een 1-0 voorsprong op het scorebord. Gezien het spel was het wachten op de 2-0 en de 3-0. Vele kansen werden er gemist en uiteindelijk werden er 3 doelpunten afgekeurd waarvan 1 onterecht, zaak om het hoofd koel te houden dus. Na één pass die precies tussen de twee centrale verdedigers inviel, wist de tegenstander de 1-1 te maken. Vanaf dat moment was het voor de tegenstander alle hens aan dek en werd er alleen nog maar verdedigd. Na het uitvallen van de sterk spelende topscorer en linksbuiten Eef Kwakman, moest ook middenvelder en aanvoerder Jeff van Gool het veld met kramp verlaten. De stand bleef helaas steken op 1-1 dus nog geen kampioen! Wat voelde dit als een deceptie voor iedereen zeg. De kampioenshirtjes die al bedrukt waren konden weer mee in de tas en iedereen moest zich weer opnieuw fysiek en mentaal opladen voor aanstaande zaterdag, aangezien binnen 38u de laatste wedstrijd van het seizoen alweer op het programma stond, uit tegen Graaf Willem 2 VAC.

Eef en Jeff kwamen de dag erna voor behandeling op de club, toch wel makkelijk als één van de trainers ook fysio is! Na een nacht goed slapen, vertrok iedereen al vroeg in de ochtend richting Wassenaar voor de kampioenswedstrijd die om 9.45u gespeeld werd. Van vermoeidheid en teleurstelling was gelukkig niets meer te merken en ondanks de spanning werd er goed begonnen aan de wedstrijd, die trouwens gespeeld werd op een erbarmelijk veld vol met kale plekken. Terecht kwam UDO op een 0-1 voorsprong. Op slag van rust blies de scheidsrechter af toen de 0-2 in de maak was in een 1 op 1 situatie met de keeper, een zeer onsportieve beslissing van de scheidsrechter, waarvan er in de tweede helft zeker nog een aantal zouden volgen. In de tweede helft floot de scheidsrechter namelijk erg makkelijk voor een strafschop voor de tegenstander. De tegenstander miste de penalty waarop de scheidsrechter besloot om de penalty over te laten nemen. Toen ook opnieuw de tweede penalty naast ging, was zelfs deze scheidsrechter niet meer in staat om het resultaat van de tweede gemiste penalty terug te draaien. Vervolgens kreeg een UDO een geweldige kans vanuit een corner, waaruit een zuiver doelpunt tot stand kwam. De grensrechter van de tegenpartij zag iets wat niemand anders op het veld zag en stak zijn vlag de lucht de in, waarop de scheidsrechter de goal natuurlijk vrijwel direct afkeurde vanwege een vermeende handsbal. Na alle hectiek die ontstaan was, werd de wedstrijd uiteindelijk weer hervat. Gelukkig werd er uiteindelijk afgefloten bij een 1-1 stand, waardoor UDO JO15-2 de terechte kampioen was! Na afloop van de wedstrijd werd het feestje goed gevierd en teruggekomen bij UDO was er een warm onthaal met een hapje en drankje voor de spelers en trainers. Een mooi einde van het seizoen en een waardig einde voor een mooie club als UDO, die velen in het hart zal blijven. Graag allemaal tot ziens bij FC Oegstgeest komend seizoen!

UDOJO15 2 kampioen1

Bovenste rij VLNR: Serge den Os (trainer/coach), Tyrone de Vreugd, Jasper van der Velde, Tayfun Lantrok, Dennis Schönau, Ryan Thijssen, Dorus Buis, Tim van Berge Henegouwen (trainer/coach)

Onderste rij VLNR: Anna Cambassedes, Loïs van der Horst, Sophia Papas, Jeff van Gool, Abdul Fayad, Eef Kwakman, Florian de Rapper, Jacopo Marliani.