PDK 0534 preview.jpegAfgelopen vrijdag 2 december bracht Sinterklaas met wel 9 pieten een bezoek aan UDO.

Net als voorgaande jaren werd Sint welkom geheten door Corien van den Ende die de avond aan elkaar gepraat heeft. Met zo ongeveer tachtig kinderen uit de JO8/9 en ukkies leeftijdsgroepen is het weer een spetterend feest geworden, waarna ieder kind naar huis ging met een mooie coll/muts.

Hieronder een aantal foto's om een impressie te geven van de avond.

Foto's: Paul de Kok

O9 1 2 MediumUDO JO9-1 – Katwijk JO9-1

 Dankzij een geweldige serie overwinningen, in een tijdsbestek van 1,5 week, stond UDO JO9-1 plotsklaps 2e, 2 punten achter koploper Katwijk. Beide teams moesten nog 1 competitiewedstrijd spelen… jawel, tegen elkaar! Een echte kampioenskraker dus!

UDO JO9-1  -  Rijnsburgse Boys JO9-1

Na het gelijkspel vorige week op de zandvlaktes van ASC bekroop ons het gevoel dat UDO JO9-1 het seizoen als verdienstelijke middenmoter zou afsluiten. Maar we hadden ons verkeken op de inhaalwedstrijden die we nog voor de boeg hadden. Met nog vier wedstrijden in twee weken op het programma waren er voor ons nog twaalf punten te verdienen. Na de overwinning op RCL afgelopen woensdag bleven we zelfs in de race voor een plek in de top 3! Daarvoor moesten we zaterdag wel het duel tegen Rijnsburgse Boys winnend afsluiten...

Na de winst afgelopen woensdag op VVSB staat UDO JO9-1 nog maar 2 punten achter op koploper Katwijk JO9-1. Beide teams hebben 17 wedstrijden gespeeld en moeten nog 1 laatste competitiewedstrijd spelen…

Wat is er mooier dan dat beide teams die laatste wedstrijd tegen elkáár moeten spelen?!

Op zaterdag 22 april om 10.00 uur zal in een thuiswedstrijd op Sportpark De Voscuyl UDO de beslissing vallen… Wie wordt kampioen?  Katwijk JO9-1 of ons eigen UDO JO9-1?!

We hopen dat laatste en daarvoor kunnen we alle steun gebruiken van iedereen die UDO een warm hart toedraagt. Daarom deze oproep van UDO JO9-1:

KOM ZATERDAG ALLEMAAL NAAR DE KAMPIOENSWEDSTRIJD VAN UDO JO9-1 EN MOEDIG ONZE JONGENS + MEISJE AAN!!

Het sprookje van JO9-1 duurt voort….

VVSB JO9-1 – UDO JO9-1

Het programma van JO9-1 is deze weken superdruk. Woensdag 19 april weer een midweekse wedstrijd, de inhaalwedstrijd bij en tegen VVSB JO9-1. Hun 7e plek op de ranglijst geeft een vertekend beeld, want dit team had in Oegstgeest (eindstand 2-1 voor UDO) laten zien echt goed te kunnen voetballen.

Kampioenskoorts bij UDO JO9-1 stijgt….

UDO JO9-1  -  Rijnsburgse Boys JO9-1

Na het gelijkspel vorige week op de zandvlaktes van ASC bekroop ons het gevoel dat UDO JO9-1 het seizoen als verdienstelijke middenmoter zou afsluiten. Maar we hadden ons verkeken op de inhaalwedstrijden die we nog voor de boeg hadden. Met nog vier wedstrijden in twee weken op het programma waren er voor ons nog twaalf punten te verdienen. Na de overwinning op RCL afgelopen woensdag bleven we zelfs in de race voor een plek in de top 3! Daarvoor moesten we zaterdag wel het duel tegen Rijnsburgse Boys winnend afsluiten...

Rijnsburgse Boys had ons vroeg in het seizoen getrakteerd op een ware doelpuntenregen. UDO speelde toen niet slecht, maar de Rijnsburgers waren gewiekster en beantwoordden ons enige doelpunt met vijf treffers.

Konden wij deze keer sportief revanche nemen? Nou en of! Wat is ons F1-team gegroeid in de loop van het seizoen! Er werd hard gewerkt op het veld, geknokt voor elke bal. Daardoor kreeg Rijnsburgse Boys maar weinig kansen en als ze ons doel al bereikten, dan stond Valentijn vol zelfvertrouwen te keepen. De score werd in de vijfde minuut van de wedstrijd geopend door Ivan, die door Daniek weggestuurd werd met een lange pass. In de één-op-éénsituatie met de keeper die volgde, plaatste hij de bal van afstand netjes in de verre hoek waardoor het leek alsof hij in slow motion scoorde. Dat gaf ons vertrouwen: deze tegenstander, die ons in december de oren had gewassen en het halve seizoen comfortabel het klassement had geleid, was te verslaan!

Voor Rijnsburg stond er natuurlijk ook veel op het spel en dus werkten zij hard aan een comeback. Het leverde prachtig voetbal op, de jongens en meisje op het veld speelden alsof ze in een finale stonden. Het duurde tot de tweede helft voor Ruben van Rijnsburgse Boys voor de gelijkmaker kon zorgen. Dat was een enorme dreun. Trainer Niels haalde zoveel volume uit zijn longen als vanuit zijn leenrolstoel waar mogelijk was om de UDO-spelers moed in te schreeuwen. En dat hielp! Een paar minuten later schoot Daniek een bal vanaf de zijlijn hoog richting doel. Even leek het alsof de bal over zou vliegen of een mislukte pass zou worden, maar dat bleek allebei niet te kloppen. Hij landde namelijk precies in de kruising en stuiterde toen achter de doellijn: 2-1! Hier wil uw verslaggever niet onvermeld laten dat dit doelpunt mede mogelijk is gemaakt door de ouders van Daniek, die een familieweekend in de buurt van de Duitse grens heeft onderbroken om Daniek zaterdagochtend bij deze wedstrijd aanwezig te laten zijn... dat was dus niet voor niks!

Rijnsburgse Boys liet dat niet op zich zitten en probeerde in de resterende minuten nog een inhaalslag te maken. Vanaf dat moment steunden wij bijna volledig op onze verdedigende linie. Sweder, Loek en Justin bleven rennen alsof ze niet al driekwart wedstrijd achter de rug hadden. Daniel, Damian, Daniek en Ivan stoorden de opbouw van Rijnsburgse Boys heel effectief en deelden hier en daar plaagstootjes uit. Echt gevaarlijk werd het niet meer. In de hectiek van de laatste minuten floot de scheidsrechter twee minuten te vroeg af. Het uitzinnige publiek moest weer van het veld af en doorstond nagelbijtend de laatste momenten van de wedstrijd. Gelukkig bleek de "verlenging" geen gevolgen voor de stand te hebben, sterker nog het was juist UDO dat steeds weer uitbrak. De eindstand bleef 2-1 en daarmee heeft UDO zich stevig bij de eerste drie genesteld. Deze competitie is inmiddels net zo spannend als de Eredivisie, waarbij UDO (sorry voor de Feyenoord-fans onder ons) de rol van Ajax speelt en de koploper op de hielen zit... hoe gaat dit eindigen? Wordt vervolgd!

RCL JO9-1 – UDO JO9-1

 

Een midweekse inhaalwedstrijd tegen een tegenstander in de staart van de ranglijst. Omdat deze competitie geen uitgesproken zwakke tegenstanders kent, onderschatte niemand de kwaliteiten van RCL. Bovendien was RCL het enige team dat ons tot nu toe in een thuiswedstrijd 2 punten had afgesnoept door een nonchalante start van UDO keihard af te straffen.

UVS JO9-1 – UDO JO9-1

Zaterdag 1 april stond de uitwedstrijd tegen de rode lantaarndrager in de competitie, UVS, op het programma. Onze spits Daniël was jarig, dus een extra reden om er een feestje van te maken.

Op zaterdag 25 maart, een zonovergoten voetbaldag, stond de thuiswedstrijd tegen SJC JO9-1 op het programma. In de uitwedstrijd had SJC ons in de laatste minuut nog 2 punten afgesnoept (2-2), dus er leefden enige revanchegevoelens.

20170312 206 190 pxAfgelopen zondag heeft onze JO9-1 selectie een oefenwedstrijd gespeeld tegen de ABN AMRO Meisjes van Ajax.

De wedstrijd begon afgelopen zondag, onder begeleiding van scheidsrechter Pepijn de Vos, om 14:00 uur bij UDO. De vele toegestroomde toeschouwers konden heerlijk in het zonnetje genieten van een fantastisch potje voetbal tussen onze kleinste selectiespelers en de meisjes van Ajax.

foto's: lichtenbeldfoto.nl