mnkmp 2018 do 005Het is inmiddels een traditie op hemelvaartsdag bij v.v. UDO, rond de klok van elf stroomt het parkeerterrein vol met auto's om de deelnemers van het allerlaatste UDO Mieniekamp af te leveren bij het sportpark. Het allerlaatste UDO mieniekamp, niet omdat we de tenten niet vol krijgen, niet omdat we er geen zin meer in hebben maar gewoon omdat er door de fusie volgend jaar geen UDO meer is. De deelnemers mogen zich binnen melden om zich in te schrijven en een Mieniekampshirt op te halen, een zwart t-shirt met in gele letters de opdruk: "Het allerlaatste UDO MIENIEKAMP" op de achterkant en op de voorkant de tekst: "Ik was erbij!". De begeleiding heeft dit jaar dezelfde shirts als de deelnemers.

mnkmp 2018 do 004

mnkmp 2018 do 035

mnkmp 2018 do 037

Na het inschrijven en het ophalen van de shirts worden de bedden in de tenten gelegd en sommige tenten worden zelfs versierd met balonnen.

mnkmp 2018 do 058

mnkmp 2018 do 057

Als bijna alle 115 deelnemers zich ingeschreven hebben neemt opperhoofd Ron het woord om iedereen welkom te heten en zoals ieder jaar alle regels uit te leggen en het programma van vandaag door te nemen. Zoals de laatste jaren gebruikelijk beginnen we met een sponsorloop voor het goede doel, Roparun, in samenwerking met de loopgroep Oegstgeest. Nadat de ukkies gevolgd door alle andere tenten zich bij de start hadden opgesteld was iedereen klaar voor de start, behalve het startpistool... Nadat dit euvel opgelost was kon wethouder Jos Roeffen de meute wegschieten voor het rondje Voscuyl langs Fiks, Vleeresteijn en v.v Oegstgeest weer naar het UDO sportpark waar wel heel veel ouders langs de kant staan om de kinderen aan te moedigen.

mnkmp 2018 do 096

mnkmp 2018 do 101

mnkmp 2018 do 111

Langs het rondje staan diverse tafels met vrijwilligers waar de stempels, een stukje fruit, limonade en na afloop chips en ijs gehaald kunnen worden. Een van de deelnemers uit tent 18 & 19, S.R. vroeg zich hardop af of leider Bram Veldman het tempo van de deelnemers en het aantal rondjes wel vol kon houden, iets wat Bram alleen maar motiveert om te laten zien dat hij wel heel diep gaat om zijn doel te halen, zo diep dat hij zich na afloop van de sponsorloop bij kampdokter Maaike moest melden voor wat lichamelijke klachten.

mnkmp 2018 do 237 bewerkt2

mnkmp 2018 do 197

mnkmp 2018 do 211

mnkmp 2018 do 219

mnkmp 2018 do 222

Na een uur lopen zijn alle deelnemers klaar met de sponsorloop en de opbrengst zal zoals altijd weer enorm zijn. Na al dat geren en ook wel gewandel is er natuurlijk niets lekkerder dan een verfrissende duik in het zwembad. Gelukkig past dat precies in het programma en al snel worden de auto's een voor een volgeladen met alle deelnemers om Zwembad Poelmeer te bezoeken.

Toen we aankwamen bij zwembad Poelmeer werden we opgewacht door een enorme box bij de ingang. Hier schalde het nummer "Bubbelbad'' van Tim Schalkx uit. De sfeer zat er dus direct goed in! Binnen in het zwembad was het zoals verwacht bijna uitsluitend UDO wat in het water lag. Alle kinderen waren te herkennen aan een geel polsbandje. Er werd druk gezwommen, gestoeid en gesprongen in het zwembad. Er waren zelf 2 dieren te water gegaan!?

mnkmp 2018 do 262

mnkmp 2018 do 270

mnkmp 2018 do 271

Uiteraard zorgde de oudste mannen van de JO11-1 en 2 , tot ongenoegen van de badjuf, voor de tradiotionele opstopping, en zat de hele glijbaan uiteindelijk vol met UDO jeugd. Ach ja, ook dat hoort bij een laatste keer UDO in zwembad Poelmeer. Met rode oogjes en verrimpelde vingers kwamen de kinderen weer uit het zwembad zetten.

mnkmp 2018 do 274

mnkmp 2018 do 285

mnkmp 2018 do 290

mnkmp 2018 do 291

mnkmp 2018 do 311

De ouders stonden al te wachten om alle kids weer richting UDO te vervoeren, maar niet voordat iedereen van Tim een zakje chips had gekregen. De sponsorloop en het zwemmen heeft de kinderen duidelijk al wat afgemat, al geven ze dat zelf natuulijk echt niet toe. Ook voor de kampstaf zijn de eerste uren Mieniekamp flink uitputtend geweest. Zo uitputtend dat het merendeel van de selectiespelers die dit jaar in de kampstaf zit, zich al hebben afgemeld voor de training van vanavond...

Gelukkig ging ook het snoepwinkeltje nog even open.

mnkmp 2018 do 319

Voor nu zijn we in afwachting wat de koks voor ons hebben klaargemaakt. De kids hebben nog even tijd om te ravotten voordat we aan tafel gaan.

mnkmp 2018 do 325

mnkmp 2018 do 332

Toen iedereen aan tafel zat riep opperhoofd Hans dat het de hoogste tijd was voor een ouwerwetse, knallende tafelpolonaise.

mnkmp 2018 do 343

mnkmp 2018 do 350

mnkmp 2018 do 358

Nadat deze succesvol was afgerond mochten de tafels een voor een naar de kantine om de borden vol te laten scheppen. Waar iedereen een klein beetje rekende op een pasta of rijstmaaltijd hadden de koks Luuk, Leo, Therese, Edwin en Rik een hele verassende maaltijd voor ons klaargemaakt: Patat met kipnuggets, loempia, appelmoes en salade en natuurlijk een dikke klodder mayo en pindasaus. Als toetje had de keukenbrigade een heerlijke vlaflip met slagroom klaargemaakt die iedereen erg lekker vond.

mnkmp 2018 do 366

mnkmp 2018 do 377

mnkmp 2018 do 390

De maaltijd heeft blijkbaar voor een hoop energie gezorgd want al snel renden de kinderen weer over het hoofdveld en beklommen ze de springkussens die zoals altijd weer bij kidsjumping.nl gehuurd zijn. Al snel klonk de stem van opperhoofd Hans weer door de speakers om alle deelnemers en begeleiding naar het hoofdveld te roepen en zich voor de tenten te verzamelen om een foto per tent te laten maken.

mnkmp 2018 do 407

mnkmp 2018 do 418

Imiddels trokken er grote rookwolken langs het clubhuis, is er brand of is er iets anders aan de hand? Het zijn natuurlijk de kokkies die houtskoolvuurtjes aan het maken zijn om de broodjes op te bakken. Het is de bedoeling dat je het broodje aan de stok boven het vuur houd, niet naast of in het vuur. De ervaren deelnemers hadden als snel een mooi bruin gebakken broodje en gingen snel boter en suiker halen, voor andere duurde het bakken wat langer of smaakte het broodje toch wel een beetje naar as.

mnkmp 2018 do 425

mnkmp 2018 do 431

mnkmp 2018 do 435

mnkmp 2018 do 442

mnkmp 2018 do 452

mnkmp 2018 do 457

Na het broodjes bakken was het tijd voor een hele foute disco. Er werd tot in de late uurtjes gedanst op de voortreffelijke muziek van DJ Luuk. Dit jaar stond de avond in het teken van de Vaute Dizko. Iedereen had zein of haar meesd vaute autvit uit de kasd getrokken foor dit feest. Er waren dieren, disco figuren en kleuren, heel veel kleuren. Niet veel later de klassiekers uit de speakers in het clubhuis en werd er fanatiek gedanst.. De jongens uit tent 19 hadden helemaal de avond van hun leven, want er gaan verhalen dat de hele tent een oogje heeft op kampstaflid Annetje. Toen Annetje 's avonds de tent in kwam om de mannen nog welterusten te wensen, leverde dat toch wat verlegen koppies op. Dat beloofd wat voor de disco van morgenavond...

mnkmp 2018 do 467

mnkmp 2018 do 469

mnkmp 2018 do 474

mnkmp 2018 do 479

mnkmp 2018 do 489

Rond de klok van 00:00 werd het langzaam stil op het sportpark. Alle kinderen zochten hun tent op en echt lang onrustig was het niet. Na een intensieve eerste dag met rennen, zwemmen en dansen waren de meeste al weg voordat ze hun kussen roken.

 

Goedemorgen!

Het was vroeg dag vanochtend. De eerste early birds werden al rond 06:00 uur op het hoofdveld gesignaleerd. Uiteraard met voetbal aan de voet. En nee, om 06:30 zijn de springkussens nog niet open nee. Heerlijk dat enthousiasme, maar eerst even ontbijten. De langslapers werden zoals vanouds om 07:30 uit hun slaapzak geknald door Jochem Meyer en Nana Mouskouri. Volgens de kids was het best koud vannacht, maar de meeste hebben lekker geslapen. Gelukkig schijnt de zon vandaag weer volop en is het warmer dan gister. Tijd voor dokter Maaike om de zonnebrand uit te gaan pakken, want we gaan er weer volop tegen aan vandaag.

mnkmp 2018 vr 004

mnkmp 2018 vr 008

mnkmp 2018 vr 022

mnkmp 2018 vr 025

mnkmp 2018 vr 100

Na het ontbijt was het tijd voor de eerste spellen van de dag. De oudste tenten bleven op het sportpark, terwijl de jongere deelnemers juist op pad gingen voor een speurtocht. 's middags werd er er na de lunch rollen gewisseld. Op het sportpark is vanmiddag een ontdekkingsreiziger gestrand, genaamd Kubiano. Kubiano komt uit Kwalibama, een eiland ergens in de bahama's. Kubiano had een schatkist meegenomen. Deze schatkist moesten de kinderen voor hem openen. Dit kon alleen door verschillende voorwerpen te verzamelen die de kinderen bij andere personages op het sportpark konden verzamelen. Het lastige hierbij was dat niet elk personage hetzelfde voorwerp aannam, of juist weggaf aan de kinderen. Soms moesten de kinderen iets uitvoeren of oplossen. Ook was het vaak zo dat ze eerst bij de ene personage iets moesten krijgen, voordat ze dat voorwerp bij een andere personage weer konden gebruiken. Best een ingewikkeld spelletje dus. Er gebeurde tijdens dit spel nog iets spannends. Er is namelijk een vos gesignaleerd op het sportpark. Deze vos liep over het terrein, en zat zelf tijdens de uitleg van Cas in de vensterbank van de bestuurskamer. Toen de temperatuur steeg werd het de vos te heet onder de voeten, en verdween deze weer snel naar zijn hol.

mnkmp 2018 vr 030

Het andere spel van vandaag liet zien dat UDO ook met de tijd meegaat. Er was een speurtocht uitgezet, welke werkte volgens een app op de telefoon. Hierop volgde de kinderen een pijl die in de hemelsbrede richting wees, zodra de kids een checkpoint hadden bereikt, moesten ze een code scannen of een vraag beantwoorden. Soms waren dit vragen waar de omgeving voor nodig was, en soms moesten de kinderen bij de opdracht bewijs leveren door een fotot te maken en te uploaden in de app. Bram, Stefan en Timo vonden de speurtocht leuk, maar hebben de speurtocht voor tent 18 en 19 toch nog een beetje opgepimt met extra opdrachten als: Vind als eerste het boek Dolfje Weerwolfje in de bieb, zwem naar de molen op de lange voort en terug, zeg tegen al het Jumbopersoneel "Hallo Jumbo'' voor je de winkel verlaat en bestel bij de Chinees menu nummer 42 zonder te lachen. Oegstgeest is weer eens op stelten gezet.

mnkmp 2018 vr 184

mnkmp 2018 vr 199

mnkmp 2018 vr 203

mnkmp 2018 vr 231

Na de lunch, een heerlijk broodje knakworst en klaargemaakte boterhammen werden de groepen gewisseld.

 mnkmp 2018 vr 085

mnkmp 2018 vr 103

mnkmp 2018 vr 107

mnkmp 2018 vr 112

Na de lunch werd er trouwens ook nog gedanst op het hoofdveld. De kampstaf gaf het goede voorbeeld op de tafels voor het clubhuis.

mnkmp 2018 vr 135

mnkmp 2018 vr 143

mnkmp 2018 vr 145

mnkmp 2018 vr 152

Voor nu wordt de BBQ klaargezet en is het wachten op de eerste ouders die  komen mee-eten of een drankje komen drinken. Het is nog steeds prachtig weer, dus kom vooral meegenieten van de aller aller allerlaatste Mieniekamp avond...

De koks van het Mieniekamp kregen de koks Luuk, Leo, Therese, Edwin en Rik hulp van de opa's. Opa Nico, Opa Cok, Opa Henk en Opa Gerard waren zo druk met het bakken van al het lekkers dat ze zelfs nog hulp kregen van Oma Jeanette en natuurlijk van enkele ouders die helpen bij het mieniekamp.

mnkmp 2018 vr 255

mnkmp 2018 vr 300

mnkmp 2018 vr 276

Het gevolg was de alle kinderen een heerlijke barbeque maaltijd kregen en dat daarna de ouders ook nog lekker konden eten. Het bleef dan ook nog lang gezellig op het terras van UDO.

mnkmp 2018 vr 261

mnkmp 2018 vr 264

mnkmp 2018 vr 283

Na het eten gingen sommige voetballen, anderen gingen even schommelen en Jowi liet ziet hoe sterk hij geworden was van de barbeque. Hij kon zelf een grote tafel optillen.

mnkmp 2018 vr 292

mnkmp 2018 vr 290

Na het eten gingen de kinderen weer een nieuw spel doen op het mieniekamp. Ze gingen waterpongen, een spel dat wordt gespeeld met bekers water en pingpongballen. De kampstaf had op het kunstgrasveld een heleboel waterpongwedstrijdtafels gemaakt. Al snel liep de spanning daar enorm hoog op en werd er fanatiek gespeeld.

mnkmp 2018 vr 306

mnkmp 2018 vr 319

mnkmp 2018 vr 330

mnkmp 2018 vr 342

mnkmp 2018 vr 344

mnkmp 2018 vr 347

mnkmp 2018 vr 351

mnkmp 2018 vr 367

mnkmp 2018 vr 368

Er is ook nog wat nagekomen nieuws. Gisteren had Jowi zijn hoofd gestoten en daar moest een natte lap tegenaan worden gehouden. Dat is natuurlijk erg lastig bij het spelen dus had Jan-Willem daar iets handigs op gevonden en daar een foto van gemaakt ....  Gelukkig had hij er vandaag geen last meer van.

IMG 20180510 191504

Nu zijn de jongste kinderen naar het bos voor het dierengeluidenspel en de oudere kinderen gaan later in het bos de spooktocht doen. Het is inmiddels in het bos veel te donker om foto's te maken dus de beelden bij deze spannende activiteiten moeten jullie er zelf maar bij fantaseren.

We zijn nog tot laat in touw geweest vannacht. De JO9 tenten zijn het bos ingegaan voor een dierengeluidenspel. In het bos van Wijckerslooth zaten allerleui dieren verstopt, die natuurlijk een bijpassend geluid maakten. Aan de kids de taak hun stempelkaart met dieren zo vol mogelijk te krijgen. Bij trerugkomst op het sportpark werd door de meesten direct hun kussen opgezocht. Het was ook een erg lange dag vandaag.

Terwijl de JO9 tenten hun bed opzochten, begon de avond pas voor de oudste jeugd. De spooktocht stond op het programma. De laatste jaren vaste prik tijdens het Mieniekamp, en ook dit jaar weer een succes. In groepjes vertrokken de kinderen het bos in en al snel kwamen vele erachter dat het 's nachts toch best wel donker kan zijn in het bos. In het bos leverden de spoken uitstekend werk en veel kampstafleden kwamen met fijngeknepen handen terug bij UDO. De laatste groepen van tent 18 en 19 werden op de terugweg naar UDO nog een keertje extra verrast door de spoken, waarbij ook Anton liet horen behoorlijk hard te kunnen gillen...

Ook de JO11 kids zochten snel hun tent op na de spooktocht en het was snel stil in en rond de tenten. De laatste UDO Mieniekamp nacht is aangebroken en ik twijfel er niet aan dat er heerlijk geslapen wordt vannacht...

Tot morgen!

 Goedemorgen!

Waar gister al ver voor de wekker kinderen aan het voetballen waren, was het nu nog muisstil op het sportpark om 07:00 uur toen Jochem Meyer door de boxen schalde. Zelfs na een nummer of 4 waren er kids die door de herrie heen sliepen. Na veel ogen wrijven en gapen zat iedereen om 08:30 aan het ontbijt klaar om nog een laatste keer aan te vallen. Na het ontbijt konden de kinderen beginnen aan het minst leuke deel van het Mieniekamp: Het opruimen van de tenten. Benieuwd wat er dit jaar weer allemaal uit komt zetten na 3 dagen Mieniekamp. Na het opruimen begon Kubilay met zijn tent nog even een polonaise, zo blij waren ze dat alles was opgeruimd.

mnkmp 2018 za 009

mnkmp 2018 za 013

mnkmp 2018 za 027

(Beloofd is beloofd...... )

Na het opruimen was het tijd voor Levend Stratego voor de oudste jeugd in het bos en de jonkies bleven op het sportpark om daar een spel te doen. Op de springkussens waren weer opgeblazen dus daar kon ook op gespeeld worden.

mnkmp 2018 za 035

mnkmp 2018 za 046

mnkmp 2018 za 069

mnkmp 2018 za 078

Nu was het tijd om te eten en om iedereen weer opnieuw in te smeren tegen de felle zon.

mnkmp 2018 za 116

mnkmp 2018 za 118

mnkmp 2018 za 131

mnkmp 2018 za 132

mnkmp 2018 za 137

Na de lunch, het traditionele broodje kroket of frikandelen het ijsje, was het tijd voor de afsluiting. Eerst werd er nog een grote tafelpolonaise gehouden en daarna werd er gedanst op het hoofdveld.

mnkmp 2018 za 169

mnkmp 2018 za 176

mnkmp 2018 za 187

mnkmp 2018 za 215

mnkmp 2018 za 229

Na het dansen hield Hans een toespraak en werken er natuurlijk wat mensen bedankt. Maar Hans bedankte ook alle kinderen want die hadden er weer een fantastisch laatste UDO mieniekamp van gemaakt.

mnkmp 2018 za 250

mnkmp 2018 za 252

 En dit was het dan, het allerlaatste UDO Mieniekamp. Maar wie weet volgend jaar .... het allereerste FC Oegstgeest Mieniekamp.

Weltrusten.

 

Alleen ingelogde gebruikers kunnen een reactie plaatsen