Mieniekamp 2013 is van start gegaan!!!!!!!!
Vanaf 10 uur vanmorgen stroomde het sportpark vol met 131 deelnemers samen met hun pappa's, mamma's, opa's, oma's, broertjes en zusjes.Het inschrijven verliep prima en alle deelnemers konden hun tenten gaan inrichten. Er stonden namelijk wel negentien! tenten in een halve cirkel op het hoofdveld. De kinderen maakten daar ook kennis met de tentleiders die te herkennen waren aan een zwarte polo met achterop "UDO mieniekamp 2012". Dat klopt natuurlijk niet maar dan lijken we allemaal wel weer een jaartje jonger. Het lied van het mieniekamp werd voor de eerste keer gespeeld en dat was natuurlijk gelijk ..... polonaise!!!Alle deelnemers kregen van UDO een geel shirt (mede mogelijk gemaakt door reclame ontwerp bureau a-design uit Sassenheim) zodat de kinderen van UDO goed herkenbaar zijn tijdens de sponsorloop. Deze sponsorloop wordt gehouden in samenwerking met andere sportclubs op de Voskuijl; VV Oegstgeest en Fiks. Het goede doel waarvoor we lopen is Stichting Roparun Voor de start op het terrein van Fiks spraken een aantal ukkies en hun trainers Wout en Bram nog even met de burgemeester. Ze vond het echt stoer van de kinderen dat ze drie dagen kamp hadden op UDO.

Om even voor 12 uur vetrok er een gele rups over het parcours, iets later klonk het startschot door de burgemeester, net te laat omdat het pistool weigerde!

Onderweg op het 1,2 kilometer lange parcours, waren er stempelposten en verzorgingsposten met limo, chips, fruit en snoep. Op het terras enthousiaste begeleiders en ouders die de kinderen luidkeels aanmoedigden. Sommige liepen wel 16 rondjes en onze ukkies hebben wel 3 rondjes gelopen. Aan het einde werden de stempelkaarten ingeleverd en kreeg iedere deelnemer een ijsje en een lootje voor de loterij als beloning. Link naar sponsorloop film!


Even tussendoor een broodje eten, dat van thuis was meegenomen, en daarna zwemtassen pakken en op naar het zwembad in Katwijk. Het bad was helemaal vol met kinderen met gele bandjes om hun pols die een enorme hoop plezier hebben gemaakt. Sommige tentleiders hadden wel vijf kinderen aan hun nek hangen. En natuurlijk was er ook nog de glijbaan.
Tussendoor wordt er in de keuken hard gewerkt aan het avondeten.Terug op het sportpark konden de kinderen al even op de springkussens, die waren opgeblazen op het kunstgrasveld.

Maar al snel riep Jaap om dat we konden gaan eten. Alle kinderen hadden natuurlijk flinke honger van het hardlopen en zwemmen en zaten dan ook snel aan tafel. Nu werd ook duidelijk waar de kookploeg de hele middag mee bezig was geweest. Edwin, Leo, Luuk en Thérèse hadden heerlijke macaroni en nassi gemaakt. Wat een luxe iedereen mocht gewoon kiezen.


Na het eten was het tijd voor het dierengeluidenspel in het Bos van Wijckersloot. Alle tenten moesten op zoek naar in het bos verstopte dieren. Isis zat te knorren achter een boom en Niels mekkerde als schaap. Het schaap was wel moeilijk te vinden want dat was verstopt in een kuil. De ezel bleek trouwens een echte ezel te zijn ....... die was te vroeg vertrokken waardoor hij niet meer te vinden was.Toen alle kinderen terug waren op het sportpark bleek dat ze nog steeds niet moe waren en dus wilden ze best nog even op de springkussens. Wat een energie, dat beloofd veel voor de komende dagen.
Van zoveel beweging op één dag krijg je natuurlijk wel steeds honger dus was het maar goed dat de kookploeg achter de kleedkamers een hele hoop houtskoolvuurtjes hadden gemaakt, zo konden de kinderen hun eigen broodjes bakken. Als die mooi bruin waren werden ze besmeerd met roomboter en suiker en ook als ze bijna gaar of een beetje zwart waren. Smullen maar!Toen alle buikjes weer waren gevuld begon in het clubhuis de neon/fluor disco. De kinderen in witte t-shirts die licht geven en met geschminkte gezichten. De kampstaf maakte brillen, snorren en zelfs een doodshoofd. Niets was te gek. Met deze mooie outfits was het tijd om helemaal los te gaan op de muziek. DJ Peter draaide een te gekke show en er werd veel gedanst.
Voor straks weltrusten en morgen meer .............

Goedemorgen! Wat een wind waait er over veld één, er zijn een aantal kinderen heel vroeg uit hun tent gewaaid. Even later moeten alle kinderen wakker worden en dat wordt dan ook luidkeels over het sportpark gezongen door Jochem Myjer. Helaas niet in het echt, hoewel hij dat vorig jaar wel een beetje beloofd had. (Dus steun de actie op de homepage van VVUDO.)
Omdat er zoveel wind stond had de kampstaf alle grote tafels van het terras in de kantine gesjouwd en kon dus iedereen binnen eten. Er werden veel boterhammen op gepeuzeld met dik hageslag, hazelnootpasta of jam. Maar er was ook worst en kaas.
Tijdens het eten kwamen ook de ukkies, die thuis hadden geslapen, weer binnen en was de groep weer kompleet. Tijdens het eten vertelde Ron dat vandaag ook Hans Susan, ook een belangrijk kampstaflid, was aangekomen op het kamp. En jij was ook nog jarig vandaag dus hebben we met z'n allen voor hem gezongen. Hans van harte gefeliciteerd!!

Na het eten is er een groot voetbaltoernooi gespeeld van tent tegen tent. Na de voorronden bleek dat de ene halve finale ging tussen de E1 en de kampstaf. Deze wedstrijd werd kansloos verloren door de kampstaf zodat de E1 in de finale kwam. De andere halve finale ging tussen de F1 en een combinatie van E3/E6. Deze wedstrijd werd gewonnen door de F1 zodat de uiteindelijke finale F1 tegen E1 werd. Wat was dit een spannende wedstrijd. De jongens van de F1 vochten als leeuwen tegen de fysiek grotere en sterkere mannen van de E1. De strijd ging gelijk op en de wedstrijd moest twee keer worden onderbroken voor een korte blessure behandeling. Gelukkig niet door overtredingenen maar door ongelukjes en gelukkig konden de "slachtoffers" weer gewoon verder spelen. De enorme vechtlust van de F1 werd beloond en er werd met 1-0 gewonnen door een doelpunt van Jort dat door de keeper van de E1 nog met zijn hoofd werd aangeraakt.

Hierna mocht iedereen even iets voor zich zelf doen en ging ook het snoepwinkeltje nog even open. Jasper, Maarten, Koen en Rik deden goede zaken en de rij was weer enorm.


Toen moesten alle kinderen aan tafel voor de lunch. Heerlijke broodjes knakworst waar naar keuze mayo, ketchup en/of curry op kon worden gespoten. Natuurlijk was er ook nog gewoon brood en krentenbollen.Na het eten vertrokken de Ukkies en de F-jes naar Kidszoo in Noordwijkerhout, een enorme overdekte speeltuin. Klimtoestellen, trampolines en een bak met hele grote lego bouwstenen. Al heel snel waren de deelnemers aan het Mieniekamp niet alleen te herkennen aan de gele T-shirts maar ook aan de rode wangen. Een aantal zijn daar zo moe geworden dat ze in de auto terug in slaap zijn gevallen.De oudere kinderen hadden levend stratego in het Bos van Wijckersloot. Een spel waarbij je met speelkaarten, die de hoogte van je rang bepalen, de tegenstander moet proberen te verslaan. Het uiteindelijke doel is de vlag (een voetbalhesje) van de tegenpartij te pakken te krijgen.Nu is iedereen lekker even wat voor zich zelf aan het doen en dat betekent dat er natuurlijk weer gevoetbald wordt, UDO is uiteindelijk een voetbalclub.
Zo gaan we eten en Ron heeft net gemeld dat er aardappelziekte is geconstateerd in de patat en dat de hamburgers helaas aangebrand zijn. Dan zijn alleen de spruitjes nog over. Zou dat echt waar zijn? Het was in ieder geval wel gelijk druk bij het snoepwinkeltje.
We zullen het zo wel merken..........

Gelukkig was het maar een grapje van Ron. Er was patat met appelmoes en sla. En ook nog een heerlijke hamburger die de koks helemaal zelf hadden gemaakt. Alle tenten moesten om de beurt met hun bordje eten gaan halen. Gelukkig waren er weer een paar moeders van de kinderen en "UDO moeder" Hanneke die de borden vol schepten. Er was zelfs genoeg voor nog een rondje voor die kinderen die een enorme honger hadden.


Na het eten begon de vossenjacht waarbij de kinderen per tent met hun tentleider op zoek moesten naar in het dorp verstopte vossen. Dat was best moeilijk en sommige groepjes hadden ze dan ook niet allemaal gevonden. Er was een piraat verstopt, een oud omaatje en een verpleegster. Ook was en een heus bruidspaar en die stonden dan ook vlak bij de kerk.Toen alle groepen terug waren op het sportpark liep het al aardig vol met ouders. Ron had namelijk iedereen via de website uitgenodigd om gezellig naar het clubhuis te komen. In de gang stond een echte suikerspin machine waar iedereen een blauwe suikerspin kon laten maken.

Voor de kinderen was het heel fijn dat de wind was gaan liggen, daardoor konden ze nog even op het springkussen. Toen Jaap riep dat het tijd was om de schoenen weer aan te doen bleek dat de leiding de schoenen van alle kinderen op één grote hoop had gegooid. Dat was dus even zoeken om je eigen linker en rechter schoen weer te vinden.


Oh ja en natuurlijk was het vandaag, zoals ik vanmorgen al schreef, de verjaardag van Hans. En op je verjaardag mag je altijd kiezen waar je wil zitten, nou dat wist Hans wel ....
Gelukkig had Ingrid, de moeder van Milan, er een foto van gemaakt zodat we nu allemaal kunnen meegenieten van het blije gezicht van Hans.

Na de disco gingen de ukkies naar huis en de F-jes naar de tent om te gaan slapen. Voor de E-tjes was het Bos van Wijckersloot omgetoverd is een echt spookbos. Wat zijn de kinderen geschrokken van enge geluiden, spoken, griezels, een oranje mannetje en een onverwachte plons in het water.
Hopelijk kunnen ze vanavond nog slapen maar daarover later meer ..........

Goedemorgen wat is het vroeg!! Jochem houdt wel van een beetje vroeg opstaan en liet daarom het "wakker worden" maar een uurtje vroeger dan normaal over het sportpark schallen. En niet één keer maar wel vier keer achter elkaar. De kinderen, die vroeg waren opgestaan, konden nog even op de springkussens maar toen iedereen eenmaal wakker was moesten we de tenten gaan opruimen. Alle spullen weer in de tassen proppen en naar de kleedkamer brengen. In elke tent was natuurlijk wel een beetje rommel maar de tent van Annelore die was echt hopeloos, daar was het een troep!!!
Toen de tenten helemaal leeg waren konden we aan tafel voor het ontbijt. Ondanks het lekkere eten van gisteren en een regelmatig bezoek aan het snoepwinkeltje hadden de meeste kinderen toch wel weer trek gekregen van het harde werken bij het opruimen.

Na het ontbijt mocht iedereen naar buiten en gingen de leiders even vergaderen over het grote spelletjesfestijn op het kuntsgras veld. Wat was daar heel te doen: touwtrekken, acrobatiek, schieten op een doel met vakjes, schieten op de billen van de tentleider, de "plasrace", lopen over kratjes en nog veel meer. En hoewel het een beetje was gaan regenen mocht dat de pret niet drukken, overal deden de kinderen heel erg hun best.

Na de spelletjes gingen we allemaal het clubhuis in en ging Annelore het paardenrace lied uitleggen terwijl Bianca en Odine het voordeden op de tafel. Iedereen had heel goed opgelet want het ging gelijk helemaal top, zelfs het zwaaien naar de koningin en de dubbele S-bocht. Toen het paard ook nog ging drinken klonk er een luid geslobber door het clubhuis. Hierna ging pas helemaal het dak eraf, alle kinderen mochten voor één keer op de tafels dansen. Wat een feest was dat!!


Toen iedereen was uitgedanst was het tijd voor de lunch. Een heerlijk pistoletje met naar keuze een kroket of een frikandel en een ijsje toe, voor de kinderen echt een feestmaal om het mieniekamp af te sluiten.


Na het eten heeft Ron het miekamp officiëel afgesloten en alle kinderen bedankt voor hun enorme inzet tijdens de sponsorloop van donderdag, en dat lijkt al weer best lang geleden als je daarna zoveel leuke dingen hebt gedaan. Totaal is er meer dan 6500 euro opgehaald waarvan door de kinderen van UDO: 3900 euro, een fantastisch bedrag!!
Ron had ook nog een nieuwtje. Volgend jaar bestaat UDO 75 jaar en daarom wil de kamporganisatie een mieniekamp XL gaan organiseren, een mieniekamp waarbij ook de ouders een nachtje komen kamperen op het hoofdveld. Wat een feest zal dat worden.
Maar daarover later meer ...............
Nu eerst naar buiten voor de groepsfoto.

Nog geen genoeg van de foto's kijk op deze link de foto's van donderdag.
En op deze link voor de foto's van de vrijdag.
De foto's van zaterdag zijn te zien via deze link.

Alleen ingelogde gebruikers kunnen een reactie plaatsen