De basischolen in Oegstgeest zijn weer begonnen en daarmee starten ook de voetbaltrainingen weer.

De meeste teams staan weer ingedeeld op het trainingsschema maar helaas zijn we voor enkele teams nog op zoek naar een trainer. We proberen daar deze week een verdere invulling aan te geven.

Voor die teams die op het trainingsschema staan beginnen de trainingen deze week weer of ze zijn vorige week al begonnen.

Doordat nog niet al de velden goedgekeurd zijn zullen de teams die op het Fiks veld of op T1,2 of 3 staan de komende week (tot nader bericht) achter het Rijnlands Lyceum trainen (bereikbaar via vv Oegstgeest).

De O8 en O9 teams zullen woensdagmiddag wel bij UDO op het kunstgras trainen, we hebben de golf bereid gevonden even uit te wijken voor de trainingen.
De O8-1,2 3n 3 trainen vanaf 14:15 uur en de O9-7 en 8 trainen om 15:30 en de O9-5 en 6 trainen aansluitend om 16:30 uur.

voetbalmiddag UDOOp de eerste tropische dag en warmste 17 mei ooit organiseerde UDO een voetbalmiddag voor de jongens en meisjes die komend voetbalseizoen (2017-2018) in JO11 of MO11 gaan voetballen. Zo’n 60 kinderen werden verdeeld in 7 groepen, die een parcours liepen langs een aantal leuke spelonderdelen : een sprint over 60 meter, bal hooghouden, schieten op een doel verdeeld in vakken, ver schieten, voetbaldarts en een dribbelparcours. Gezamenlijk deden de kinderen een piepjestest.

UDO JO9-1 - ASC JO9-1

Een wedstrijd tegen ASC is altijd speciaal. In de week voor de wedstrijd voel je al dat het leeft. Sommige kinderen zitten in de klas met ASC-ers; in de schoolpauzes wordt de eindstand voorspeld en er worden zelfs weddenschappen over afgesloten.

En een makkie zou het niet worden. In de bekercompetitie, waarin deze derby nog in een 1-1 gelijkspel was geëindigd, had ASC al zeer goed gepresteerd met een 3e plek in de eindstand als beloning en ook in de competitie was ASC heel verdienstelijk begonnen.

Zaterdag 12 november was het zover. ASC kwam op bezoek. Om 9.00 uur lag de rijp op de grasvelden; het veld was toen nog tamelijk glad en de lijnen waren nauwelijks zichtbaar. Geen reden om de wedstrijd af te lassen. De eerste 10 minuten van de 1e helft tastten beide teams elkaar wat af. Het spel speelde zich veelal op het middenveld af en de verdedigingen van beide teams gaven geen krimp. Uit het niets was het ASC dat de score opende: een afstandsschot werd door een UDO-er van richting veranderd en werd daardoor onhoudbaar voor keeper Valentijn: 0-1. Dat eerste doelpunt brak de ban. Anders dan je zou verwachten niet in het voordeel van ASC, maar in dat van UDO. Vanaf dat moment gaf UDO achterin bijna niets meer weg en kwam voorin af en toe tot fraaie dingen. De linies sloten goed op elkaar aan en de combinaties waren een aantal keer van grote schoonheid. In de eerste helft eerst nog wat aarzelend. Na de fraaie gelijkmaker van Daniel had ook UDO een van richting veranderd afstandsschot van Damian nodig om nog voor het rustsignaal op voorsprong te komen: 2-1.

Het eerste deel van de 2e helft bleef nog doelpuntloos, maar je voelde dat er een UDO-doelpunt aan zat te komen en dat dat de UDO-spelers alleen maar een boost zou geven om de score uit te bouwen. En zo geschiedde. Het was Daniek die met een strakke schuiver zorgde voor de bevrijdende marge van 2 doelpunten. Daarna was het Daniel die de wedstrijd definitief in het slot gooide en uiteindelijk zorgde Mees in de allerlaatste seconde met een mooi schot in de rechterhoek voor de 5-1 eindstand.

Heerlijk als de aanvallers lekker uit de verf komen en ook nog effectief zijn. Maar minstens zo heerlijk is het als de verdediging, met Loek, Justin, Sweder en keeper Valentijn, als een huis staat en -zeker in de 2e helft- niets meer weggeeft; zodanig dat bij sommige ASC-spelers de frustraties de overhand kregen

Heerlijk ook de vreugde achteraf, op het veld en in de kleedkamer. De eerste overwinning in de competitie is binnen; als er in het vervolg van de competitie net zo wordt gespeeld als tegen ASC zullen er nog vele overwinningen volgen!

De F1 trapte de bekercompetitie af met een wat rommelige, maar vooral
spannende derby tegen ASC F1 op het kunstgrasveld van ASC, dat lang en smal
is en oogt als een lapjesdeken. Het was duidelijk even wennen na een
voetballoze zomer, pas 2 trainingen en natuurlijk met een nieuwe
teamsamenstelling. Toch maakte het vertoonde spel duidelijk dat er veel
potentie in het team zit. Verdedigend stond het best goed. Het was jammer
dat ASC in de 1e helft maximaal kon profiteren van een van de spaarzame
foutjes die we verdedigend maakten. Aanvallend waren we nog wat zoekende,
maar er werd hard gewerkt. Gelukkig wist in de 2e helft Justin uit een
corner de gelijkmaker erin te frommelen. Met een 1-1 gelijkspel konden beide
teams goed leven.

 

Vanaf zaterdag 5 december gaan de ukkies weer in de zaal trainen. De tariningen in de zaal gaan door tot eind februari. Mocht er iets wijzigen dan wordt dat via de website gepubliceerd.

De training wordt in 4 groepen gegeven in de gymzaal van de Leo Kannerschool (ingang Kennedylaan)

Hele rare verhalen hebben wij gehoord over de bekercompetitie. Zo zou de bekercompetitie van belang zijn voor de indeling van de competitie. Als je bij de eerste vier eindigt zou je promoveren. Dat zijn onzin verhalen. De bekercompetitie heeft niets met de gewone competitie te maken. Niets dus met promoveren naar promotiecompetities of iets dergelijks. De gewone competitie begint in het weekeinde van 31 oktober. En wat de beker betreft, de winnaar van de bekercompetitie gaat door in de beker. Niets meer en niets minder.

Op zaterdag 6 juni wordt er bij UDO een klein toernooitje gehouden voor nieuwe teams.

In de ochtend spelen de B - junioren, in de middag spelen de A- junioren. De wedstrijden worden alleen gespeeld op het kunstgrasveld. Bij de B junioren worden de teams van ASC, ESTO, UDO en DoCoS verwacht. Bij de A- junioren worden de teams van DSO, HVV/ODB, UDO en DoCoS verwacht. Het gaat hierbij om beoogde selectieteams voor het komende seizoe. Aanvang B junioren 09.00 uur, aanvang A junioren 13.00 uur.

Hierbij laten we jullie weten dat het deelnemerslijst, de tentindeling en het vrijwilligersoverzicht van het Mieniekamp 2015 gepubliceerd is in het Mieniekamp menu (linksboven in het hoofdmenu).

Mochten er vragen zijn neem dan even contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

DSC 9494 190 pxAl heel veel jaren kunnen jongens en meisjes van 4½ jaar en ouder komen voetballen bij UDO. Op zaterdagmorgen kunnen deze kinderen kennis maken met het voetbal in teamverband. Er worden allerlei spellen met de bal gedaan en er wordt geleerd hoe je tegen een bal moet schoppen, hoe je doelpunten moet maken en hoe je met elkaar over kunt spelen.

De kerstvakantie en de winsterstop staat voor de deur. 
Dit heeft ook invloed op de trainingen. 
Zo is er vanaf woensdag 17/12 een trainingsstop voor de volgende teams; 
- F1 t/m F8. 
- E6 & E7. 
- MC1. 

* Let op; dit betekent dat er voor bovenstaande teams aanstaande woensdag (17/12) géén training is.
De trainingen zullen in het nieuwe kalenderjaar op maandag 05/01 weer van start gaan.

Fijne feestdagen en tot in 2015!
Jos Witteman en Stefan Stoeken