Afdrukken

UDO tennis 500Al vele jaren beschikt UDO over een tennisafdeling en een eigen tenniscomplex met 3 tennisbanen. De banen van UDO-tennis zijn van het type smashcourt. Smashcourt is een ondergrond voor tennisbanen die qua speeleigenschappen en uitstraling erg lijkt op gravel maar die beter tegen weersomstandigheden bestand is, en dan ook het hele jaar door bespeeld kan worden.


Smashcourt bestaat uit een gravelkleurige stabiliteitsmat, vergelijkbaar met een kunstgras mat, die wordt voorzien van een ongebonden keramische toplaag (of infill). Door gebruik van de stabiliteitsmat ontstaat een stabiele en vlakke tennisvloer.
Weersinvloeden hebben geen effect op smashcourt en de banen kunnen onder nagenoeg alle weersomstandigheden bespeeld worden, het hele jaar door. Stofvorming en verwaaiing is minimaal, ook bij langdurige droogte. De baan hoeft dan ook nauwelijks beregend te worden.
Omdat de banen over verlichting beschikken is het mogelijk dagelijks te spelen van zonsopgang tot 23.00 uur ’s avonds. De tijdklok schakelt dan het licht uit.

De banen kunnen bespeeld worden door leden en ouders van leden van de Voscuyl verenigingen maar ook door buitenstaanders. Er wordt recreatief tennis gespeeld. Door de tenniscommissie van UDO worden onderling wedstrijden georganiseerd. Maar ook dat is op vrijwillige basis. U kunt daarvoor inschrijven. Wie competitie wil spelen moet zich hiervoor aanmelden bij OLTC (of een andere reguliere tennis vereniging). Bij UDO-tennis kan wel tennisles worden genoten. De tennisschool van Impact verzorgt de lessen. U kunt zich via de UDO-tenniscommissie opgeven voor de lessen waarna de school met u naar een geschikte mogelijkheid zoekt. De lessen worden zowel individueel als groepsgericht verzorgd.

Voor het tennissen hanteert UDO-tennis het afhangsysteem. Daar gelden de nodige spelregels voor. In het kort komt het erop neer dat u uw tennispasje in het daarvoor bestemde bord plaatst. Een ieder kan dan zien gedurende welke tijd een baan bezet is.
De baan beschikt over een klein paviljoentje waar u uw kleding en tas kunt wegleggen. Er is géén horecafaciliteit aanwezig. De toiletten bevinden zich in het clubgebouw van UDO-voetbal.

Tennis bij UDO kan worden gespeeld door leden van UDO (en andere Voscuyl verenigingen) en door ouders van die leden. Er bestaat de mogelijkheid tot het spelen gedurende een geheel seizoen, gedurende de zomerperiode of gedurende de winterperiode.
De tarieven vindt u op de website van UDO www.vvudo.nl

Het winter tarief 2015 hiervoor is als volgt;
Senioren, vanaf 19 jaar, € 60,00
Junioren, tot en met 18 jaar; € 37,00
Senioren 65+; € 37,00
Voor spelende Voscuyl senior leden (UDO en Oegstgeest, Fiks en OGC) € 37,00
Voor spelende Voscuyl junior leden (UDO en Oegstgeest, Fiks en OGC) € 22,50
De ouders van spelende juniorleden komen in aanmerking voor dit ledentarief.

Voor nieuwe leden geldt een éénmalig inschrijftarief van € 10,00.

Het wintertarief geldt voor de periode van 1 november 2015 tot en met 30 maart 2016.

U kunt zich aanmelden via de leden administratie van UDO waarna u een aanmeldingsformulier per e- mail krijgt toegezonden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U kunt het aanmeldingsformulier ook downloaden via de link aan de rechterzijde van de side.