Wedstrijdverslagen

 • DSC 0327 190 pxUDO zit in de hoek waar de klappen vallen. Ondanks inzet, strijdlust en verzorgd voetbal lukt het maar niet om het tij te keren. Het is een gegeven in de sport. Als je onderin speelt heb je ook vaak beslissingen niet mee. Maar als scheidsrechters onbedoeld een grote stempel op een wedstrijd drukken wordt het erg lastig. Winnen of verliezen ligt natuurlijk nooit aan de scheidsrechter. Dat was ook zondag tegen ASC het geval.

  foto's: lichtenbeldfoto.nl

 • 20161029 018 190 pxDe eerste derby tussen vv UDO en vv Oegstgeest was afgelopen zaterdag een feit. Prachtig weer, veel toeschouwers, alle elementen voor een gezellige voetbalmiddag en, dat werd het ook! UDO had eveneens de sponsors en vertegenwoordigers van de gemeente Oegstgeest uitgenodigd. Bij winst zou vv Oegstgeest bijna zeker zijn van het periode kampioenschap.

   

  foto's: lichtenbeldfoto.nl

 • Leuk bericht ontvangen van tegenstander DVC uit Delft over de wedstrijd tegen onze F8 afgelopen zaterdag. Zie onder het verslag dat is geplaatst op de DVC site.

  DVC F4: 3 punten dankzij een zeer sportieve tegenstander.

  Vandaag stond de verre uitwedstrijd tegen UDO F8 in Oegstgeest voor de F4 op het programma. Met 3 zieken, 1 op vakantie en 1 ?????? bleven er nog 5 over Gyan, Jacky, Djeno, Michael en Yasmine. Als leiding krabbel je je dan even achter je oren, ga je met 5 “man” beginnen aan de wedstijd? Na overleg met de tegenstander was deze bereid om de 2 jongetjes bij ons mee te laten spelen omdat ze toch 2 wissels hadden! Met 7 tegen 7 kon de wedstrijd beginnen. De eerste helft ging gelijk op. Er werd leuk gevoetbald door beide teams. Er waren wat kansen over en weer maar gescoord werd er niet. De 2de helft was DVC wat sterker, Er werd goed gekeken wie vrij stond en er werd goed overgespeeld. Dit leverde voor DVC de 0-1 voorspong op, een mooi doelpunt van Thijs, de geleende spits van UDO. Het spel speelde zich daarna vooral af op het middenveld en echte kansen waren er voor beide teams niet meer. De scheidsrechter floot af en de 3 punten waren voor DVC. Mijn dank gaat uit naar de zeer sportieve spelers, leiders, ouders, supporters en scheidsrechter van UDO F8! Daan, Thijs en Wessel van UDO F8 bedankt voor het meespelen namens de spelers en leiding van DVC F4.

 • Het is zondag 13 September 8:45 en de heren van UDO 2 zouden lekker aan de bak mogen tegen Van Nispen 2 om 10:30.

 • DSC 1638 190 pxUDO heeft een grote nederlaag geleden tegen Alphen. Al binnen vijf minuten keek UDO tegen een 0-1 achterstand aan. Er werd in de achterhoede niet goed ingegrepen waardoor Alphen eenvoudig op 0-1 kon komen. In de periode hierna was het UDO dat het spel maakte. Met verzorgd spel drong het Alphen terug op eigen helft. UDO kreeg ook enkele kansen maar het kwam niet tot scoren. Ook nu weer ketste de pal via de paal naast het doel in plaats van erin.

  foto's: lichtenbeldfoto.nl

 • Het sprookje van JO9-1 duurt voort….

  VVSB JO9-1 – UDO JO9-1

  Het programma van JO9-1 is deze weken superdruk. Woensdag 19 april weer een midweekse wedstrijd, de inhaalwedstrijd bij en tegen VVSB JO9-1. Hun 7e plek op de ranglijst geeft een vertekend beeld, want dit team had in Oegstgeest (eindstand 2-1 voor UDO) laten zien echt goed te kunnen voetballen.

 • Kampioenskoorts bij UDO JO9-1 stijgt….

  UDO JO9-1  -  Rijnsburgse Boys JO9-1

  Na het gelijkspel vorige week op de zandvlaktes van ASC bekroop ons het gevoel dat UDO JO9-1 het seizoen als verdienstelijke middenmoter zou afsluiten. Maar we hadden ons verkeken op de inhaalwedstrijden die we nog voor de boeg hadden. Met nog vier wedstrijden in twee weken op het programma waren er voor ons nog twaalf punten te verdienen. Na de overwinning op RCL afgelopen woensdag bleven we zelfs in de race voor een plek in de top 3! Daarvoor moesten we zaterdag wel het duel tegen Rijnsburgse Boys winnend afsluiten...

  Rijnsburgse Boys had ons vroeg in het seizoen getrakteerd op een ware doelpuntenregen. UDO speelde toen niet slecht, maar de Rijnsburgers waren gewiekster en beantwoordden ons enige doelpunt met vijf treffers.

  Konden wij deze keer sportief revanche nemen? Nou en of! Wat is ons F1-team gegroeid in de loop van het seizoen! Er werd hard gewerkt op het veld, geknokt voor elke bal. Daardoor kreeg Rijnsburgse Boys maar weinig kansen en als ze ons doel al bereikten, dan stond Valentijn vol zelfvertrouwen te keepen. De score werd in de vijfde minuut van de wedstrijd geopend door Ivan, die door Daniek weggestuurd werd met een lange pass. In de één-op-éénsituatie met de keeper die volgde, plaatste hij de bal van afstand netjes in de verre hoek waardoor het leek alsof hij in slow motion scoorde. Dat gaf ons vertrouwen: deze tegenstander, die ons in december de oren had gewassen en het halve seizoen comfortabel het klassement had geleid, was te verslaan!

  Voor Rijnsburg stond er natuurlijk ook veel op het spel en dus werkten zij hard aan een comeback. Het leverde prachtig voetbal op, de jongens en meisje op het veld speelden alsof ze in een finale stonden. Het duurde tot de tweede helft voor Ruben van Rijnsburgse Boys voor de gelijkmaker kon zorgen. Dat was een enorme dreun. Trainer Niels haalde zoveel volume uit zijn longen als vanuit zijn leenrolstoel waar mogelijk was om de UDO-spelers moed in te schreeuwen. En dat hielp! Een paar minuten later schoot Daniek een bal vanaf de zijlijn hoog richting doel. Even leek het alsof de bal over zou vliegen of een mislukte pass zou worden, maar dat bleek allebei niet te kloppen. Hij landde namelijk precies in de kruising en stuiterde toen achter de doellijn: 2-1! Hier wil uw verslaggever niet onvermeld laten dat dit doelpunt mede mogelijk is gemaakt door de ouders van Daniek, die een familieweekend in de buurt van de Duitse grens heeft onderbroken om Daniek zaterdagochtend bij deze wedstrijd aanwezig te laten zijn... dat was dus niet voor niks!

  Rijnsburgse Boys liet dat niet op zich zitten en probeerde in de resterende minuten nog een inhaalslag te maken. Vanaf dat moment steunden wij bijna volledig op onze verdedigende linie. Sweder, Loek en Justin bleven rennen alsof ze niet al driekwart wedstrijd achter de rug hadden. Daniel, Damian, Daniek en Ivan stoorden de opbouw van Rijnsburgse Boys heel effectief en deelden hier en daar plaagstootjes uit. Echt gevaarlijk werd het niet meer. In de hectiek van de laatste minuten floot de scheidsrechter twee minuten te vroeg af. Het uitzinnige publiek moest weer van het veld af en doorstond nagelbijtend de laatste momenten van de wedstrijd. Gelukkig bleek de "verlenging" geen gevolgen voor de stand te hebben, sterker nog het was juist UDO dat steeds weer uitbrak. De eindstand bleef 2-1 en daarmee heeft UDO zich stevig bij de eerste drie genesteld. Deze competitie is inmiddels net zo spannend als de Eredivisie, waarbij UDO (sorry voor de Feyenoord-fans onder ons) de rol van Ajax speelt en de koploper op de hielen zit... hoe gaat dit eindigen? Wordt vervolgd!

 • DSC 8254 190 pxDSC 8434 190 pxAfgelopen zondag hebben de spelers van UDO E1 met 1-0 gewonnen van ASC E1. Helaas was dat geen voorbode voor de wedstrijd van het eerste. Vlak voor het einde van een spannende wedstrijd was het, ondanks een vlagsignaal voor buitenspel, ASC die de 2-1 wist te maken.

  Foto's van de voorwedstrijd ASC E1 - UDO E1

  Foto's van de wedstrijd ASC 1 - UDO 1

 • In de laatste wedstrijden die UDO speelde zat het tegen. Goed voetbal werd niet beloond met punten. Daardoor zakte UDO langzaam maar zeker op de ranglijst. Vorige dinsdag speelde een team van onder de 23 tegen Kagia onder de 23. Misschien werd daar wel de basis gelegd voor de wedstrijd van afgelopen zondag tegen Kickers ’69. Tegen Kagia was er vooral spelvreugde. Twee jonge teams speelden, ondanks de gure oostenwind, een prima wedstrijd. Aan beide zijden spatte de spelvreugde van de wedstrijd af die in 4 – 4 eindigde.

  foto's: lichtenbeldfoto.nl

 • DSC 1839 190 pxZondag was voor UDO het moment van de waarheid. Kon UDO rechtstreeks in de derde klasse blijven of wordt het toch nacompetitie? Het was een laatste strohalm, UDO moest winnen van Meerburg en SJZ zou moeten verliezen of ten hoogste gelijk spelen tegen Van Nispen. Gelijke punten was geen optie omdat het doelgemiddelde van SJZ beter was.
  Jammer genoeg gebeurde afgelopen zondag geen van beiden. SJZ won namelijk met 3-2 van Van Nispen en UDO verloor van Meerburg (0-1).

  Foto's van de voorwedstrijd van de UDO Effies.

  Foto's van de wedstrijd UDO 1 - Meerburg 1

 • Na overwegend positieve resultaten in de bekerronde, waar het JO19 op de derde plaats eindigde, is het ST ingedeeld in de Promotieklasse bij ploegen als Rijnvogels, Blauw-Zwart en SJZ JO19-1 en FC Lisse, UVS, Ter Leede en Voorschoten JO19-2. Het kampioenschap in deze klasse zou aan het eind van de rit promotie naar de 1e klasse en de A-categorie betekenen.

 • DSC 9990 190 pxTja als je niet scoort dan doet de tegenstander dat voor je. Dat was afgelopen zondag wel van toepassing voor UDO. Hoewel UDO voor een belangrijk deel van de wedstrijd het betere van het voetbal had lieten ze Nicolaas Boys wel met de drie punten naar huis gaan.

  foto's: lichtenbeldfoto.nl

 • UDO speelde afgelopen zondag tegen Van Nispen uit de Zilk. UDO en Van Nispen spelen niet zo vaak tegen elkaar. De regionale indeling heeft daarmee te maken omdat Van Nispen veel uitkwam in district West 1. Inmiddels is dat al een aantal jaren niet meer het geval. De laatste thuiswedstrijd tegen Van Nispen stamt uit het seizoen 2004/2005 toen UDO met 8-1 won. Dat was zondag niet te verwachten. Van Nispen draait opmerkelijk goed in deze competitie. Het heeft een goed team en heeft, zoals het zelf aangeeft, vaak een beetje geluk.

  foto's: lichtenbeldfoto.nl

 • DSC 3019 190 pxAfgelopen zaterdag was dan de eerste competitiewedstrijd op de zaterdag. Onze razende reporter heeft geen verslag geplaatst. We hopen dat hij niet op zondag naar het complex is gekomen.

  foto's: lichtenbeldfoto.nl

   

 • DSC 6953 190 pxMet de voorwedstrijd van de F-pupillen van UDO en GOL Sport kwam een oude traditie weer tot leven. Een leuk wedstrijdje met limonade in de rust en de patat en een glaasje limonade na de wedstrijd voor alle spelertjes. Het blijft altijd een genot voor het oog om dergelijke jonge voetballertjes bezig te zien.

  Daarna kon wat later dan 14.00 uur de wedstrijd van UDO 1 tegen GOL Sport 1 beginnen.

  Foto's van de voorwedstrijd.

  Foto's van de wedstrijd.

 • DSC 9514 190 pxDe wedstrijd van UDO in en tegen Stompwijk was er wéér een waar UDO het spel maakte maar uiteindelijk met een te mager resultaat van het veld stapte. De eindstand van 3 tegen 3 werd uiteindelijk gevierd. Maar zowel Stompwijk als UDO waren het uiteindelijk eens. Met deze uitslag kreeg UDO te weinig.

   

  foto's: lichtenbeldfoto.nl

 • Het tweede van UDO bevindt zich momenteel aan de onderkant van de ranglijst. Willen we hier vandaan komen, dan zullen er nu toch echt resultaten gehaald moeten worden. Tegenstander van deze week: Bernardus, dat met 10 punten nog een stukje boven UDO staat.

 • UDO 2 verzamelde vroeg vandaag, 08:00 uur voor de eerste bekerwedstrijd, uit tegen WIK (Den Haag). Hun velden waren nog in onderhoud, dus werd gespeeld op het veld van naastgelegen ADO. Dat betekende een aardig stukje lopen naar de kleedkamer...

 • UDO 2 speelde hun 3e bekerwedstrijd uit tegen HDV in Den Haag, op dezelfde locatie als vorige week...

  Ook deze wedstrijd werden ze bij gestaan door een aantal spelers van de A. UDO begon heel sterk tegen een tegenstander die kwa leeftijd veel ouder was dan UDO.

 • De eerste competitiewedstrijd van het seizoen voor UDO 2 eindigt in een ontluisterende nederlaag. Het was een matige eerste competitiewedstrijd tussen UDO en Kickers op zondag 6 September. Beide teams moeten nog duidelijk op elkaar inspelen. Dit gold nog wel iets meer voor UDO dan voor Kickers.