Volgens de berichten is er afgelopen vrijdag maar liefst 10 cm regen gevallen. En, ook van vrijdag op zaterdag hield dit maar niet op. Zaterdagochtend vroeg leverde dat één van de bestuursleden zelfs een zodanig nat pak op toen hij naar het complex van UDO fietste, dat droge kleren moesten worden nagebracht.
Bijgaande foto is wel een treffende illustratie van de hoeveelheid water die is gevallen, het tweede veld (kunstgras) stond volledig blank. Duidelijk was dat er afgelopen zaterdag niet veel gevoetbald zou worden ... Uiteindelijk konden alleen de thuiswedstrijden van UDO vr 1 en UDO 1 doorgang vinden.

 vvUDO 2017 09 09 08.30

UDO speelde zaterdagmiddag de tweede bekerwedstrijd tegen het 89 jarige Semper Altius uit Rijswijk. De eerste wedstrijd werd met 1-3 gewonnen uit tegen Wanica Star en Semper Altius verloor de eerste wedstrijd tegen KMD (2-4).

Helaas deed UDO zich deze middag veel tekort. Hoewel UDO zeker de sterkere partij was, misten zij zeker vijf grote kansen. Het ontbrak echter aan scherpte in de afwerking.
Als gevolg van cruciale individuele fouten achterin ging Semper Altius er uiteindelijk met de winst vandoor (1-2).

UDO kwam nog wel op een 1-0 voorsprong in de 2e helft. Een diepe bal van keeper Pieter Heeren, die verlengd werd door de ingevallen Quinten van Velzen, gaf vrije doortocht aan Wouter de Bruyn die de bal beheerst binnenschoot.
Maar tegen het einde van de wedstrijd scoorde de snelle, behendige linksbuiten van Semper Altius echter nog 2x, door het niet goed anticiperen en inschatten van de situatie door de verdediging van UDO. Na de wedstrijd wist het bestuurslid van Semper Altius nog te vermelden dat hun doelpuntenmaker nu, iedere keer op dezelfde wijze, inmiddels vier doelpunten heeft gemaakt.

Ook hier zal de komende tijd aandacht aan moeten worden besteed. UDO maakt dus weer zeker stappen, maar heeft nog een lange weg te gaan. Volgende week krijgt het derde klasser KMD op bezoek die beide bekerwedstrijden heeft gewonnen (2-4, 7-1). Oftewel een mooie laatste test om te kijken of de mannen van trainer Nikivor van Rijn klaar zijn voor de eerste competitiewedstrijd tegen Hazerswoudse boys op 23 september.

Zeker vijf grote kansen werden niet verzilverd door v.v. UDO. Waar v.v. UDO de betere partij was daar ging Semper Altius er met de winst vandoor (1-2). Beter georganiseerd, meer kansen en meer strijd en inzet, maar het ontbreken van scherpte in de afwerking en cruciale individuele fouten achterin deden UDO de das om.

Eindstand 1-2 (0-0 met rust)

Alleen ingelogde gebruikers kunnen een reactie plaatsen