LF3 6469 190 pxUit bij sv Wassenaar maakte UDO een vliegende start met een heel snel doelpunt van Rutger Hoogkamer. Dit zette wel de toon voor de gehele wedstrijd. Ten eerste het feit dat dit het bewijs was voor een groot overwicht van UDO-kant. Maar ook dat het niet Rutger's laatste goal van deze wedstrijd zou zijn.

foto's: lichtenbeldfoto.nl

 

Sv Wassenaar was gedwongen met veel invallers aan de wedstrijd te beginnen omdat zij in het vorige duel veel rode kaarten te verwerken kregen. Hierdoor werd die wedstrijd zelfs gestaakt in verband met een tekort aan spelers. Misschien startte UDO hierdoor ook wat minder scherp. Want ondanks het grote overwicht leed UDO veel balverlies door slordig spel. En, kreeg Wassenaar zelfs nog een grote schietkans die maar net naast ging. Ook misten zij veel kansen voor het Wassenaar doel. Zo had Rutger na ongeveer 30 min een grote kans maar kon alsnog niet tot schot komen. Ook zag Bert Juffermans zijn schot gekeerd door de paal. Het zou tot vlak voor rust duren voordat UDO de 0-2 kon maken. Via een mooie pass van David Schnorhk kon Rutger zijn tweede doelpunt maken.

LF3 6459

LF3 6469

LF3 6492
Na rust veranderde er niet veel aan het spel, zij het dan dat UDO nu nog meer overwicht kreeg onder andere dankzij de stevige mee wind, die zij voor rust tegen hadden. Na een kwartier in de tweede helft kreeg Pieter Heeren een van de weinige kansen van Wassenaar te verwerken. Dit deed hij foutloos. Kort daarop verdween een schot David Schnorkh net naast de paal van het Wassenaarse doel. Even later leverde dezelfde David Schnorkh een prima voorzet af naar Rutger Hoogkamer die moeiteloos kon inkoppen 0-3 (75ste min). Daarmee was de hattrick voor Rutger Hoogkamer geboren! Na enkele teleurstellende wedstrijden was hij afgelopen zaterdag echt op dreef. Korte tijd later kreeg Rutger Hoogkamer zijn publiekswissel, hij had een prima wedstrijd gespeeld. Vervanger Jailson Jill de Barros nam de taak van Rutger Hoogkamer letterlijk over door na goed voorbereidend werk van Joost Verschuuren en David Schnorkh de 0-4 op het scorebord te zetten.

LF3 6496

LF3 6574

LF3 6588
Kans op kans volgde nog. Het laatste doelpunt van de wedstrijd kwam op naam van de altijd hard werkende Pascal Franken. Die vind je gedurende de gehele wedstrijd zowel voor als achter, een echte 'pain in the ass' voor de tegenstander. Via een strakke voorzet van Kubilay Isik op Menno Bakker, plaatste Menno Bakker de bal vervolgens in het doelgebied waar Pascal Franken de bal achter de doellijn schopte.
Ook maakten de toeschouwers nog een curieus voorval tegen. Bij een duel in het doelgebied van Wassenaar belandden twee spelers op de grond en Wassenaar werkte de bal weg richting middenveld. Diederik Houbolt zag zijn kans schoon en schoot de bal via een afstandsschot in het doel van Wassenaar. Vreemd genoeg floot de scheidsrechter vervolgens en gaf Wassenaar een vrije bal, doelpunt dus om onbekende redenen niet toegekend. Gezien de stand bleef het aan UDO-zijde alleen bij schouder ophalen, de drie punten waren immers toch al binnen.
Vlak voor het einde van de wedstrijd moest Pieter Heeren nog één keer echt serieus in actie komen om een schot van Wassenaar over te tikken, knappe redding.

LF3 6478

LF3 6481

LF3 6598
Welke conclusies zou UDO na deze wedstrijd kunnen trekken? De belangrijkste zijn natuurlijk die drie punten die UDO nu op de zesde plaats in de ranglijst brengt. Dan zal de volgende wedstrijd thuis tegen VVSB de echte krachtmeting om de stand zijn. Maar UDO zal dan wel zorgvuldiger moeten gaan voetballen en de vele kansen zoals bij Wassenaar ook echt moeten gaan verzilveren. Verder is Rutger Hoogkamer via de voetbal.nl app gekozen tot 'Man of the Match'. Een prachtige titel voor hem na een wat mindere periode.

Basisopstelling UDO: Pieter Heeren, Joost Verschuuren, Timo Lichtenbeld, Tom Uittenboogaard, Nick Bakker, Bert Juffermans, Menno Bakker, Pascal Franken, Rutger Hoogkamer, Wouter de Bruyn, David Schnorhk.
Wissels: Diederik Houbolt voor Nick Bakker (45ste min), Kubilay Isik voor Wouter de Bruyn (69ste min) en Jailson Jill de Barros voor Rutger Hoogkamer (80ste min).

Meer foto's via deze link.

Alleen ingelogde gebruikers kunnen een reactie plaatsen