De lobby onder v.v. Oegstgeest-vets en v.v. UDO-vets lijkt vruchtbaar. Er zit schot in ons wonder. Na dit weekend kunnen we waarschijnlijk melden, dat vets van de prachtclub ASC aan dit initiatief mee doen. Kijk, dat is helemaal fantastisch. 1 Oegstgeester-vets team. Er komen dus drie logo's op onze borst. Noem ons eens een team met drie logo's? Zo'n team bestaat niet. Nergens. Maar in Oegstgeest kan het zomaar gebeuren.

              

Wat zullen de clubs, de gemeente en de gemeenschap trots zijn op dit initiatief. En wat te denken van drie hoofdvelden om op te spelen. Uniek.

Op zondag 26 mei, omstreeks 19.00 uur, is het doek voor de UDO-veteranen gevallen. Ook na herhaald tellen kwamen we slechts tot 13 spelers die volgend seizoen beschikbaar zouden zijn voor dit sympathieke selectieteam. Dat is te weinig. Oproepen op de UDO-site, de voorbije weken, hebben niet geleid tot de noodzakelijke komst van 4 of 5 spelers. Probeerwedstrijden evenmin. Het is dus over. Geen veteranenvoetbal volgend seizoen bij UDO. Triest, ongewenst, maar blijkbaar kon het niet anders.

Jarenlang hebben legio vedettes de zwart-gele kleuren van ons aller UDO veteranen verdedigd. Ze kwamen uit alle geledingen van de club of zelfs van ver daar buiten. Jarenlang wist iedereen het wanneer de zwart-gele brigade bij de verschillende clubs uit de regio langs kwam. Al was het alleen al vanwege de immer gevreesde 'broodje bal' competitie met soms vernietigende beoordelingen. 

 -  

2-2

En weer hebben de vets een stukje huzarengeschiedenis bijgeschreven. Met 10 man namen we het afgelopen zondag op tegen SJC. Nee, da’s niet waar. De eerste 10 minuten stonden we met 9 in het veld, en laat in de tweede helft door een tijdstraf ook. Natuurlijk was SJC sterker, maar de beste kansen waren toch voor ons.  En juist omdat de scheids opzichtig zwart/wit floot, werd hij onze elfde man. Het ene punt dat meeging naar Oegstgeest voelde als 3, zonnetje erbij, wat kan je je nog meer wensen. Het is dat ik al in de vets speel, anders zou ik er graag in willen spelen.
 

UDO Veteranen is een team dat al jaren verdienstelijk meedraait in haar klasse. Omdat wij dit graag willen continueren, maar natuurlijk verloop zijn tol eist, zijn we op zoek naar versterking. Voor elke linie.

Onze wensenlijst:
-je bent motorisch in redelijke staat
-je bent vertrouwd met de voetbalspelregels
-je beschikt over enige aantoonbare voetbalintelligentie
-je maakt gebruik van het internet en (pre) mobiele telefoon
-je kan in teamverband acteren
-je hebt je emoties onder controle
-je bent taakbewust en plichtsgetrouw
-je vloekt niet en laat in gezelschap geen boeren en winden
-je betaalt trouw je contributie
-tweebenigheid is een pre, maar 1 goed been is al meegenomen

Wat bieden wij:
Als nieuwe speler maak je deel uit van een saamhorig team dat niet te beroerd is om bardiensten te draaien, te vlaggen en te fluiten. Er is nimmer gezemel over het wisselbeleid en we gebruiken allemaal teamers. Sfeer in de kleedkamer en op het veld is ronduit prettig te noemen. Mogelijkheden om uit te groeien tot aanvoerder en/of webmaster en/of eventmanager behoren beslist tot de mogelijkheden.

Heb je interesse, bel dan met Jos de Feyter van werving & selectie: 06-52521636.

Het spelen van een testwedstrijd is aan te raden. Bij voorkeur morgen om 12.00 uur uit bij SJC, want we hebben er maar 10 op dit moment.

(Voor Bob Heeren)

Wat is er leuk aan veteranenvoetbal? Ja, daar vraag je me wat.

Geregeld sta ik tegenover een tegenstander die mijn zoon had kunnen zijn en steeds de bal heeft die ik zou willen hebben maar niet krijg; voor een lange pass mis ik inmiddels de kracht en de precisie; conditioneel zit ik in een fikse recessie die niet meer van wijken weet; elke maandagochtend moet Monique me uit bed helpen en als ik geen last heb van mijn achillespees, dan toch zeker van een gestresste hamstring.
Veteranenvoetbal is het ontkennen van de vergankelijkheid. De argumenten om te stoppen worden per seizoen overtuigender. Waarom dan toch doorgaan? Wat drijft iemand van 52 om zich elk weekend in een korte broek en clubtenue te hijsen?
Na ruim een halve eeuw punt achter actieve carrière.

Alsof er een kampioenschap was behaald, zo druk en feestelijk was het afgelopen zaterdag in het clubhuis van voetbalvereniging UDO. Het middelpunt was Henk van Haasteren. De 72-jarige keeper van de UDO-veteranen zette in stijl een punt achter zijn actieve voetbalcarrière. Dit na ruim een halve eeuw.

Foto's: Paul Lichtenbeld

De vets, notoire bekervechters, hebben hun eerste wedstrijd gewonnen. Buurman ASC werd met 7-2 verslagen. Minstens twee opvallende zaken:
1- 'Onterecht' afgekeurde goal. Vrije trap verdwijnt door het zijnet. Commentaar scheids: zou wel heel toevallig zijn als die bal precies door dat gat is geschoten. Inderdaad, wij tellen de goal dus gewoon mee.
2- Tweede helft lag de wedstrijd even stil omdat de scheids moest wildplassen.
Lekkere en direct al spraakmakende opening van het seizoen. Dug outs op veld 3 bevallen goed. Technische staf staat, ASC blijft een bijzonder prettige tegenstander en met Lou hebben we scheids om van te houden en te koesteren.

Volgende week Voorschoten, de club die Henk van Haasteren in staat stelde om op 70-jarige leeftijd een penalty te stoppen. 
 

links Djokovic

zijn er om in te lijsten. Afgelopen weekend was er weer zo een. Niet voor iedereen natuurlijk. Niet voor Ajax en Amsterdam, niet voor de veteranen van LYRA en ook niet voor Nadal. Wel voor de veteranen van UDO, voor Rotterdam en Feyenoord en voor Djokovic.

En vooral voor Moma Savic. Hij scoorde zijn eerste dit seizoen, een hele fraaie. Met zijn verkeerde been van buiten de 16 in de winkelhaak, om vervolgens in de kantine en thuis de titanenstrijd van zijn landgenoot Djokovic te volgen.
Ze zeggen wel eens dat geluk verdriet is dat even uitrust. Als dat waar is, dan heeft Moma zondag een rustdag gehad.

Om nu te zeggen dat het een verloren weekend was, nee. Het kan gewoon gebeuren dat je een tegenstander tegenkomt die sterker is. En dat was GOL Sport. In de rust stond het nog gelijk, maar een klein uur later was het 4-1 voor de gastheren. Verdiend. We speelden, als ik dat zo mag zeggen, onze minste wedstrijd van het seizoen. Die hebben we dus gehad, daar zijn we nu dus mooi vanaf. Zondag gaat LYRA over de knie, want zo is het natuurlijk wel.